Social Media: de meeste bedrijven doen maar wat!

Social Media: de meeste bedrijven doen maar wat!

Social media inzetten voor je bedrijf. Heeft dat zin? Voegt het iets toe aan je andere activiteiten? Vragen die Marco Frijlink en Wilco Verdoold beide werkzaam als marketeer bij Loyals, veelvuldig krijgen. Ze schreven een handboek met praktische handvatten om social media doelgericht voor bedrijven in te zetten. De belangstelling is enorm en het boek is dan ook al toe aan vierde druk!

WEGWIJZER

Het boek ‘Zakelijke doelen bereiken met social media’ van Marco Frijlink en Wilco Verdoold kreeg veel lovende recensies en na nog geen 1,5 jaar verscheen al de vierde druk. Hoe verklaren de heren het succes? Marco: “Veel bedrijven weten niet hoe ze social moeten inzetten voor hun bedrijf. Wij geven concrete handvatten met onze wegwijzer vol praktische tips.” Niet overbodig, want er blijken nog veel misverstanden te bestaan.

Misvatting 1: Dat is niks voor mij 

Wilco: “Het gaat er niet om wat jij van social media vindt, maar wat je doelgroep ermee doet. Jij kunt denken dat Facebook alleen voor familiekiekjes is, maar als je doelgroep uren op Facebook zit, kun je hen via dat kanaal heel makkelijk bereiken.”

Misvatting 2: Ik zie geen resultaat 

Marco: “Veel bedrijven doen maar wat. Ze plaatsen een keer een foto, sturen af en toe een berichtje en krijgen een paar likes. En daarna mopperen dat de omzet niet verhoogd is. Ons boek laat zien dat je niet lukraak met hagel moet schieten, maar dat je effectief en doelgericht content moet plaatsen.” In het boek worden twaalf doelstellingen genoemd. Van naamsbekendheid tot het genereren van leads en het betrekken van medewerkers. Elke doelstelling vraagt een andere social media-aanpak.

Misvatting 3: Het kost veel tijd 

Wilco: “Als je weet wat je wilt bereiken wordt het makkelijker om content te maken. We geven veel praktische voorbeelden, voor elk soort bedrijf. De praktijk leert dat bedrijven het ook leuker gaan vinden om social media te gebruiken. Omdat ze weten wat ze doen en de positieve resultaten zien.”

Misvatting 4: De hele wereld kijkt mee 

Marco: “We leven in een tijd van delen. Maak daar gebruik van. Je kunt potentiële klanten vragen stellen zodat je nog beter op de behoefte in kan spelen. Wees wel altijd eerlijk en transparant. Alles op social media is openbaar en onjuiste of verhulde informatie wordt direct afgestraft.”

DIRECT AAN DE SLAG 

Het boek biedt handige handvatten en eigenlijk is het heel eenvoudig; bedenk welke zakelijke doelstelling je wilt bereiken. Volg vervolgens de tips en activitei-ten die daarbij horen en effectief social media inzetten wordt ‘a peace of cake’. Op de bijbehorende website ‘zakelijkedoelen.social‘ staan nog meer voorbeelden en informatie over workshops en seminars. Social media inzetten was nog nooit zo leuk!

NIEUWSGIERIG? 

Bestel het boek via de website zakelijkedoelen.social of maak een afspraak met Marco of Wilco. Ze helpen u graag! 

Dit is een geactualiseerde versie van het artikel: Social Media: de meeste bedrijven doen maar wat! Geschreven door: Trea Scholten en verschenen in OnderNamen Woerden, juni 2016. Ook online beschikbaar