NIMA Podcast – AI for Marketing – What to do?

NIMA Podcast – AI for Marketing – What to do?

Luuk Ros van NIMA in gesprek met Leon Jansen en met Wilco Verdoold. Thema: generatieve kunstmatige intelligentie en marketing, meer specifiek over de vraag waar we stáán met de inzet van AI ten behoeve van marketing.

De vorige editie van deze podcast stond geheel in het teken van AI en de vraag wát we daarvan moeten denken of wat we moeten vinden. We hadden toen al als uitgangspunt dat ‘AI en de relatie daarvan met Marketing’ in de loop van de afgelopen twee jaar heel vaak en op veel verschillende manieren is besproken en we  dus een beetje wegblijven bij de wensput, en marketing blijft ook gewoon marketing, toch? In deze vervolgpodcast gaan we meer in op de vraag ‘What to do?’, of om het wat minder cryptisch te omschrijven: Wát moet die ‘marketingprofessional met de poten in de modder’ precies weten of begrijpen van AI. En wat zou ze precies zou moeten doen, kennen, weten, bestuderen, bijhouden, wat zijn tips en tricks, noem maar op. Luister vooral die eerste editie terug als je ‘m dat nog niet hebt gedaan. De Institutionele Denktank voor deze aflevering bestaat uit: Wilco Verdoold, NIMA Register Marketeer, Strateeg, Spreker, Auteur, Geek, Docent en Onderzoeker, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van marketing en (digitale) innovatie en transformatie, is Wilco een veelzijdige professional. Bij NIMA verzorgt hij onder meer presentaties, classes en trainingen. Leon Jansen, Senior Marketing Professional bij NIMA, Interim Marketingdirecteur, adviseur over onder meer Strategie, Marketing, Organisatie en Data & AI, spreker en ook auteur. En ook hij is actief binnen NIMA, onder meer als docent van de Masterclass: Marketing en ChatGPT

Het Instituut is een podcastserie over marketingonderwerpen die het vak nú uit de slaap houden, aangeboden door NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing.

De podcast is bedoeld voor marketingprofessionals in bedrijfsleven en onderwijs, maar eigenlijk voor iederéén die zijn kennis over het mooiste vak ter wereld wil aanscherpen.

In elke editie spreekt Luuk Ros van NIMA één marketingonderwerp, of een marketingontwikkeling. Waarom het juist nú zo’n dringend noodzakelijk marketingonderwerp is en in een half uur praten hij samen met twee experts door heden, verleden en toekomst.